Logo|Boxfun|Image
ambulante begeleiding

Ondersteuning bij herstel

Wat is herstel?

William Anthony, directeur van het Psychiatric Rehabilitation Center in Boston, definieerde herstel in 1993 als:

Een intens, persoonlijk en uniek proces van verandering van iemands houding, waarden, gevoelens, doelen, vaardigheden en/of rollen. Het is een manier van leven, van het leiden van een bevredigend, hoopvol en nuttig leven met de beperkingen als gevolg van psychiatrische handicaps. Herstel betekent je ontworstelen aan de rampzalige gevolgen van je psychiatrische toestand en ontwikkeling van een nieuwe betekenis en doel in je leven.

Het herstelproces in beweging brengen

Met BoxFun zet je het herstelproces in beweging. bewegingsapparaat Door je lichaam in beweging te zetten, activeer je ook het geestelijk aspect van het bewegingsapparaat.

Herstellen gaat gepaard met pijnlijke confrontaties met jezelf en met anderen. Door omstandigheden kunnen mensen klem komen te zitten. Je hoort vaak de uitspraak: "ik zit op een dood spoor". De aanwezige gedachten kunnen ervoor zorgen dat het (menselijke) systeem klem komt te zitten. Het lijden krijgt steeds meer de overhand in het leven.

Er is iets in het systeem wat niet meer beweegt, dit zorgt ervoor dat het systeem niet meer optimaal in beweging is, het leven is eruit. Als het totale systeem goed in beweging is, dan voelen we ons goed in het leven staan.

Het leven wordt een last, als je klem zit. Doordat je al je energie moet investeren in wat je dwars zit, ga je problemen ondervinden met je energiebalans. Er is iets gestagneerd in je systeem waardoor vooruitgang niet meer vanzelfsprekend is. Er is geen ontwikkeling meer. Het systeem is vastgelopen, dit is vaak ook letterlijk voelbaar in het lichaam, in de vorm van verkrampte spieren, pijn en labiliteit.

Als het lichamelijke en geestelijke aspect in balans is, ofwel, als we in beweging blijven, zowel lichamelijk als geestelijk, ervaren we meer kwaliteit in het leven. Als wij de kans krijgen om binnen passende omstandigheden te ontwikkelen, zullen we steeds meer onszelf worden.

BoxFun is een hulpmiddel om het systeem te ontlasten, zodat er meer energie vrij komt, deze energie draagt bij aan vooruitgang van de ontwikkeling.

De lichamelijke sensaties worden gebruikt als toegangsweg tot de ziel.
Bron: Aan den lijve - lichaamsgerichte psychotherapie volgens - Al Pesso - Swets & Zeitlinger publishers

Kiwa-Keurmerk-BoxFun

Informatie

Klik hier als je meer wilt weten over Ondersteuning bij herstel

BoxFun-boksen-als-metafoor Informatie

Klik hier als je meer wilt weten over Ondersteuning bij herstel

Sociale Media

Facebook
LinkedIn